VIVOGPripomočki za nego psov in mačkNega dolgodlakih psov in mačk s poddlankoOstaloVivog rezilo za razvozlavanje goste dlake s podlanko

SKU: VG-02370

19,02 

Rezilo za razvozlavanje dlake psov s podlanko so primerna za odstranjevanje sprijete in zvozlane dlake. Vozle nežno prereže, odstrani podlanko in s tem omogoči preprosto in hitro krtačenje.

Ni na zalogi

Opis

Rezilo za razvozlavanje dlake psov s podlanko so primerna za odstranjevanje sprijete in zvozlane dlake. Vozle nežno prereže, odstrani podlanko in s tem omogoči preprosto in hitro krtačenje.

Vivog rezilo za razvozlavanje dlake psov s podlanko imajo ergonomsko oblikovan ročaj z gumijasto oblogo, ki preprečuje drsenje v roki. Rezila so valovita in ostra, konice niso špičaste in lepo zdrsnejo pod sprijete dele. Rezila so izdelana so iz nerjaveče kovine, ki je termično obdelana tako, da zagotavlja dolgo ostrino rezil. Vivog rezilo za razvozlavanje dlake psov je primerno za večje pse s podlanko.

 

Namen uporabe

Vivog rezilo za razvozlavanje dlake psov s podlanko ima ostra in valovita rezila ter lepo in neboleče, brez nepotrebnega cukanja prereže sprijete dele dlake na manjše dele tako, da jih lahko skrtačimo in ohranimo največjo možno količino dlake. Konice rezil so zaobljene in zdrsnejo pod vozle tako, da ne zbadajo v kožo. Vivog rezilo za razvozlavanje dlake psov s podlanko je primerna predvsem za razvozlavanje dolge in srednje dolge dlake s podlanko.

 

Navodilo za uporabo

Z Vivog rezilom za razvozlavanje dlake psov s podlanko lepo prerežemo sprijete dele dlake na manjše dele in tako omogočimo nemoteno krtačenje dlake. Rezila so ostra, zato bodimo pri delu pozorni, da ne zarežemo v kožo psa ali svoj prst. 

Priporočljiv postopek razvozlavanja:

 1. Sprijeti del dlake popršimo s sprejem za razvozlavanje.
 2. V desno roko vzemimo Vivog rezila za razvozlavanje dlake psov s podlanko
 3. S konico rezil zdrsnemo pod sprijeti del dlake in ga z nežnimi potegi navzgor prerežimo v smeri rasti dlake.
 4. Postopek ponovimo na vseh delih telesa, kjer je to potrebno.
 5. Sedaj z Multi Brush krtačo vozel skrtačimo in počešemo z glavnikom.
 6. Tako bodo vozli odstranjeni in sprijeta dlaka bo ponovno lepa in svežega izgleda.

Opozorilo

Če želimo ohraniti dolžino dlake je pomembno, da režemo smo v smeri rasti dlake. Tako bomo ohranili maksimalno količino dlake v kožuhu. Rezila so ostra zato bodimo pozorni, ko obdelujemo vozle na ušesih, gobčku in repu. To so predeli, kjer se nahajajo gube, ki jih ne smemo zajeti z rezilom, ker jih lahko poškodujemo.

Čiščenje in vzdrževanje

Vivog rezilo za razvozlavanje dlake psov s podlanko lahko očistimo z blagim čistilom in speremo pod tekočo vodo. Rezila obrišemo in hitro posušimo. Namažimo jih z oljem za škarje, nastavke ali strojčke. Pred naslednjo uporabo rezila obrišemo in steriliziramo. Tako negovana oprema bo imela dolgo življenjsko dobo in ostrino.

0
  0
  Košarica
  Košarica je praznaNazaj v trgovino